srijeda, 12. kolovoza 2015.

Magneziji-važnost za organizam


24. kolovoza 2015g od 16.00  do 20.00 sati u našoj ljekarni mjerenje mineralnog statusa i popust od 20% na proizvode Natural Wealth
http://ljekarnaviskovo.esy.es/

Magneziji je važan regulator funkcije "hormona stresa ,sudjeluje u njihovom otpuštanju(adrenalin) te regulira njihov utjecaj na organizam,djelovanje istih na krvožilni sustav.Izloženost trajnom stresu troši njegove zalihe te se gubi blagotvorni učinak ovoga minerala a opći vitalitet organizma opada,osobe postaju bezvoljne,napete,javljaju se problemi sa snom ili se pak mogu javiti grčevi u mišićima.

Srce i krvne žile


Niske razine magnezija doprinose ubrzanju kroničnih degenerativnih bolesti krvožilja manifestiranih sa nakupljanjem plakova na stijenkama istih.


Blagotvoran u regulaciji stolice

Od zatvora pati velik broj ljudi,svaki peti muškarac i svaka druga žena. Magnezij ublažava zatvor djelujući kao blagi laksativ: omogućuje pravilno opuštanje stijenke crijeva i olakšava uredne kretnje mišića u crijevnoj stijenci,zadržava vodu u stolici što doprinosi mekšem sadržaju koji se lakše otstranjuje iz crijeva tj. kretnje crijeva, zadržava vodu u debelom crijevu, što omekšava stolicu. Magneziji ne izaziva navikavanje a u preporučenim dnevnim dozama od 6mg po kilogramu ili 300-350mg za odraslu osobu mogu ga uzimati i trudnice.

Najizdašniji prirodni izvori magnezija su zeleno povrće,orašasti plodovi te grahorice(soja,heljda) ali i žitarice (ječam),kako se magneziji svakodnevno troši u tjelesnim procesima a dodatno se gubi i znojenjem ili pak uz neke lijekove kao što su diuretici,te bolesna stanja praćena povraćanjem ili proljevom i sl.

Jedna od najznačajnijih studija,preglednih koja je u analizu uključila period sve od 1937g te potvrdila značaj magnezija u metabolizmu čovjeka je objavljena na www.nutritional-magnesium.org. 

Znaci manjka magnezija:


razdražljivost,nesanica,glavobolja,promijene u ritmu rada srca,grčevi i bol u mišićima. 

Nema komentara:

Objavi komentar